cage-free TVRTKE 

Zajedničkim djelovanjem globalne koalicije Open Wing Alliance osigurali smo više od 70 globalnih cage-free izjava o društveno odgovornom poslovanju od najpoznatijih internacionalnih tvrtki kao što su Nestle, Danone, Unilever, McDonalds, Burger King, Subway, Tesco, Metro, Spar, Lidl, Aldi, Milka, Barilla, Mars, Marriott International, Hilton, Best Western te preko 400 izjava od nacionalnih tvrtki iz zemalja članica koalicije.

Kroz Ab ovo kampanju, cilj nam je ovaj globalni trend dovesti i u Hrvatsku. Od siječnja 2019-e okrenulie smo se komunikaciji s hotelijerskim sektorom te osigurali prve cage-free javne izjave od dubrovačkoga Hotela Kazbek te osječkog Millenniuma. Također, početkom 2020-e otvorilie smo komunikaciju i sa Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) sa željom unaprjeđenja metodologije društveno odgovornog poslovanja tako da ona izrijekom uključuje i životinje.

 

 

S dolaskom pandemije korone naš je outreach prema hotelima i HGK u stanju mirovanja te trenutno svoju komunikaciju usmjeravamo prema javnosti s ciljem informiranja o utjecaju intenzivnog farmskog uzgoja i industrijske poljoprivrede na cjelokupni ekosustav.  

Prevladavajuća ekonomska, društvena, znanstvena i moralna paradigma utemeljena je na svjetonazoru koji je imanentno  otuđen od prirode čiji smo dio. Trenutno, suočenie smo s posljedicama takvoga svjetonazora koje su sistemske i potencijalni kolaps sustava u kojem živimo opipljiviji je no ikad i vidljiv u svakom segmentu društva;

možemo kriviti virus, možemo kriviti kulturološke obrasce i prakse koje su dovele do njegovog širenja, no pravi je uzrok naš odnos prema svijetu u kojem živimo.

Ove tvrtke odlučile su se već danas poduzeti korake za bolje sutra

 javno se obvezujući na društveno odgovorno poslovanje bez kaveza:

Udruga Pobjede

Nemetin 171 a

Osijek

+385 95 81 777 69