#EndTheCageAge


U rujnu Udruga Pobjede udružuje snage s preko 100 organizacija za zaštitu životinja i okoliša diljem Europe kako bi se lansirala #EndTheCageAge European Citizens Initiative (ECI). Ova europska peticija trajat će godinu dana, s ambicioznim ciljem – zabranom korištenja kaveza za životinje u Europi.

Udruga Pobjede pomoći će u prikupljanju milijun potpisa EU građana/ki koji će biti upućeni Europskoj komisiji kako bi se Okončalo doba kaveza (#EndTheCageAge).

Ukoliko bude uspješna, ova će građanska inicijativa – European Citizens' Initiative, donijeti ogroman preokret za sustav držanja životinja, s potencijalnim utjecajem na stotine milijuna životinja koje se svake godine uzgoje za hranu u Europi tako što će biti pošteđeni života u kavezu. Ovo vidimo kao značajan korak prema kraju industrijskoga uzgoja životinja za hranu.

Svinje, kokoši u industriji jaja, zečevi, patke i prepelice zatvorene su u kaveze diljem EU. Većina tih kaveza su skučeni, oskudni prostori koji ne omogućavaju životinjama slobodno kretanje.

Životinje ne zaslužuju provesti život u kavezima. Zar svinja nema pravo moći se okrenuti oko sebe, kokoš u industriji jaja poletjeti i potrčati, zec skakutati unaokolo – moći činiti ono što su njihove osnovne potrebe, a u čemu ih držanje u kavezima onemogućuje?

Zbog toga se obraćamo Europskoj komisiji kako bi zaustavila ova nehumana praksu; udruživanjem snaga s velikim brojem podržavajućih organizacija imamo moć Okončati doba kaveza / End The Cage Age.

Prvi se puta u povijesti ovoliki broj europskih organizacija ujedinio za životinje u industriji hrane. Inicijativa dolazi od vodeće zaštitarske organizacije za zaštitu farmskih životinja – Compassion in World Farming (CIWF).

„Ovo je jedinstvena mogućnost za europske građane i građanke dići svoj glas i dati do znanja kako ne prihvaćaju patnju zatvorenih životinja”, objasnila je Leopoldine Charbonneaux, glasnogovornica End The Cage Age ECI. „Želimo vidjeti čitavu Europu ujedinjenu protiv okrutnih kaveznih sistema.”

Podupri End the Cage Age ECI na pobjede.endthecageage.eu.

#Medijskeobjave