Međunarodna beskavezna kampanja


Svjetska cage-free kampanja traži od Marriott Internationala da ispoštuje svoju obvezu;

59 neprofitnih organizacija pokreće revolucionarnu međunarodnu beskaveznu kampanju protiv najveće svjetske ugostiteljske tvrtke

Osijek, 5.prosinca 2018.

Na današnji dan, preko 59 organizacija za zaštitu životinja iz cijeloga svijeta pokreće revolucionarnu globalnu kampanju kako bi osigurali da Marriott International ispoštujesvoju javnu izjavu o globalnoj stopostotnoj nabavi ne-kaveznih jaja.

Čemu ova kampanja?

Marriott, najveća ugostiteljska svjetska tvrtka, 2013. godine obvezala se kako će postati cage-free, sa krajnjim rokom do 2015. godine. Dok je beskavezni uzgoj i korištenje jaja iz istog postao novi svjetski standard, Marriott nije uspio ispoštovati javnu izjavu koju je dao.

Međunarodna kampanja pod vodstvom je organizacija-članica Open Wing Alliance-a, globalne koalicije ujedinjene u okončavanju okrutnosti prema kokošima diljem svijeta. Ova globalna cage-free kampanja usmjerena na Marriott prva je takva u povijesti – ujedinjuje snage čak 59 utjecajnih organizacija za zaštitu životinja u kampanji u industriji ugostiteljstva.

"Kao jedna od najvećih ugostiteljskih tvrtki u svijetu, Marriott nosi odgovornost držati se svjetskih standarda životinjskog blagostanja utvrđenih drugim hotelskim grupama koje uključuju Wyndham Worldwide, AccorHotels, InterContinental Hotels Group te Hilton Hotels and Resorts," izjavljuje Alexandria Beck, direktorica Open Wing Alliance-a. "Uvjereni smo kako će Marriott učiniti pravu stvar – slušajući tisuće zabrinutih ljudi i potrošača predstavljenih kroz 59 naših organizacija-članica – održati obećanje za prelaženje na stopostotno dobavljanje jaja od koka izvan kaveznog uzgoja."

U čemu leži problem?

Jaja koje Marriott koristi u svojem globalnom opskrbnom lancu dolaze sa farma na kojima koke žive u malim, prljavim kavezima. To su toliko maleni kavezi, prepuni ptica, da koke nisu u mogućnosti činiti bilošto njima prirodno ili nužno. Često se događa to da im dijelovi tijela zapinju i zaglave u rešetkama što dovodi do prijeloma kostiju, raznih deformacija te izrazitog gubitka perja. Neke koke, iscrpljene i bez mogućnosti kretanja, bivaju pregažene od strane drugih koka te ugibaju.

Postoji li napredak? Na stotine tvrtki diljem svijeta odbacuju kaveze, a potražna korisnika za jajima iz beskaveznog uzgoja raste. Na međunarodnoj razini, najveće svjetske tvrtke, uključujući Wyndham Worldwide, InterContinental Hotels Group, AccorHotels, General Mills, Unilever, Nestle, Lidl, Aldi, Aramark, Sodexo, Mondelez te Compass Group, opredjeljuju se za okončavanje doba kaveza. Međutim, Marriott nije uspio priključiti se ovom globalnom pokretu prema boljem postupanju prema životinjama.

Što je sljedeće?

Open Wing Alliance pokreće svoju službenu kampanju sa Change.org peticijom, djelovanjem preko društvenih mreža i oglasima, što se može pratiti preko hashtaga #MarriottCruelty. U četvrtak, 6. prosinca, na tisuće aktivista diljem svijeta sudjelovat će u globalnom danu djelovanja bez presedana, uključujući proteste te izobrazbu zajednice i zajedničkim snagama zatražiti od Marriotta da se zapravo obveže za beskavezni uzgoj.

Za više informacija posjetite www.MarriottCruelty.com .

O Open Wing Allianceu

The Open Wing Alliance svjetska je koalicija organizacija za zaštitu životinja u stvaranju ujedinjenog fronta u kampanji da se okonča zlostavljanje kokoši diljem svijeta. Savez je osnovan 2016. godine od strane Humane League-a i prerastao je u svjetsku silu sa 59 organizacija-članica koja mijenja način na koje najveće svjetske tvrtke se odnose prema životinjama i postavlja novi standard korporativne politike dobrobiti životinja lokalno - u svim jedinicama ponude – i globalno.

O Humane Leagueu

The Humane League međunarodna je neprofitna organizacija za zaštitu farmskih životinja koja radi na smanjenju patnje životinja u svijetu. Od osnutka 2005. godine, Humane se League usredotočuje na efikasno okončavanje najgorih oblika zlostavljanja u tvorničkom uzgoju, osiguravajući javne izjave za dobrobit životinja od strane najvećih pružatelja usluge hrane, restorana, proizvođača hrane, ugostiteljskih predstavnika diljem svijeta, mjenjajući pri tome živote milijardama farmskih životinja koje žive u patnji svaki dan.

Više o Ab ovo kampanji i End The Cage Age inicijativi: www.pobjede.hr. Instagram Facebook Twitter