Wyndham hoteli, prestanite poticati okrutnost prema životinjama!


GLOBALNOM CAGE-FREE KAMPANJOM ZAHTJEVAMO OD WYNDHAM HOTELA DA REALIZIRA SVOJU ODLUKU

70 neprofitnih organizacija želi da najveće svjetske hotelijerske i turističke tvrtke prestanu koristiti jaja iz kaveznog uzgoja

Globalna koalicija organizacija Open Wing Alliance među čijim članicama je i osječka Udruga Pobjede pokrenula je ogromnu globalnu kampanju za oslobađanje ptica u industriji jaja iz kaveza. Kampanja pokrenuta od 70 velikih udruga za zaštitu životinja usmjerena je na lanac hotela Wyndham Hotels & Resorts i Wyndham Destinations od kojih zahtijevaju da ispune svoju prisegu te da u svim svojim poslovnicama diljem svijeta počnu koristiti isključivo cage-free jaja. Pokrenuta je i peticija s objašnjenjem na hrvatskom jeziku.

Zašto je pokrenuta kampanja?

Wyndham Worldwide hoteli, jedna od najvećih i najpopularnijih hotelijerskih tvrtki, 2017. je godine dala prisegu da će do iduće godine, 2018., za sve svoje restorane koristiti jaja koja ne potječu od kokoši iz kaveznog uzgoja. Cage-free trend postao je globalni standard, a Wyndham je zakazao unatoč svojoj prisegi. Izvlače se na činjenicu da im se tvrtka podijelila na dvije različite: Wyndham Hotels & Resorts i Wyndham Destinations. Ovakve promjene ne bi trebale utjecati na njihovo obećanje, tvrde organizacije iz Open Wing Alliance koja vodi ovu kampanju. Cilj je globalne koalicije Open Wing Alliance poboljšati dobrobit kokoši koje se iskorištavaju za proizvodnju jaja u cijelome svijetu na način da senzibiliziraju tvrtke da u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja počnu mariti i za životinje.

"Kao vodeće svjetske ugostiteljske grupe, obje tvrtke koje nose ime Wyndham trebale bi se pridržavati istih globalnih standarda dobrobiti životinja kao i druge velike hotelijerske tvrtke, uključujući Hilton International, Best Western International i AccorHotels", rekla je Alexandria Beck, direktorica Open Wings Alliancea. "Bez obzira na njihove promjene u poslovanju, na kocki su životi mnogih životinja. Uvjereni smo da će i Wyndham Hotels & Resorts i Wyndham Destinations učiniti ispravan potez i ispuniti svoje obećanje te da će nabavljati isključivo cage-free jaja."

U čemu je problem?

Jaja s kojima se opskrbljuju restorani hotela Wyndham potječu s farmi koje kokoši zatočavaju u premalim, prljavim kavezima. Kavezi su toliko mali i pretrpani te sprječavaju kokoši da ispunjavaju svoje osnovne životne potrebe. Vrlo često im dijelovi tijela zapnu za rešetke kaveza, što rezultira slomljenim kostima i raznim deformitetima, a sve pate od gubitka perja zbog svakodnevnog stresa. Neke kokoši, iscrpljene ili zbog onemogućenog kretanja, budu pregažene do smrti od ostalih kokoši.

Postoji li progres?

Gotovo sve veće tvrtke iz raznih industrija rekle su NE jajima iz kaveza. Taj je trend nedavno došao i u Hrvatsku, a tvrtka koja je prva prepoznala važnost dobrobiti životinja je Hotel Kazbek iz Dubrovnika.

Ostale tvrke koje su se pridružile globalnom cage-free trendu su: Marriott International, AccorHotels, InterContinental Hotels Group, Hilton Hotels and Resorts, General Mills, Unilever, Nestle, Lidl, Aldi, Mondelez, Aramark, Sodexo, i Compass Group.

Što je sljedeće?

Organizacije koje su članice Open Wing Alliance-a pokrenule su peticiju protiv hotela te se obrušili na upravu putem društvenih mreža. 18. rujna tisuće i tisuće aktivista iz cijeloga svijeta sudjelovat će na takozvanom danu aktivizma, odnosno organiziraju razne prosvjede i ostale javne akcije kojima će pokazati Wyndhamu koliko je važno da drže do svog obećanja i konačno postanu cage-free.

Za više informacija posjetite WyndhamCruelty.com.