Wyndham Hotels & Resorts i Wyndham Destinations postali cage-free!


Nakon javne kampanje kolacije Open Wing Alliance pokrenute samo nekoliko dana ranije, Wyndham Hotels & Resorts i Wyndham Destinations objavili su da će do 2025. godine nabavljati isključivo cage-free jaja.

Kampanju kojoj je bilo cilj pritisnuti Wyndham da postane cage-free započelo je svih 70 neprofitnih organizacija koji čine Open Wing Alliance, uključujući Udrugu Pobjede, a kojima je cilj u potpunosti osloboditi kokoši iz kaveza. Lijepa vijest koja je stigla od najveće svjetske hotelske tvrtke, Wyndham Hotels & Resorts i Wyndham Destinations, nevjerojatna je pobjeda za životinje, a njihova odluka direktno će utjecati na milijune spomenutih ptica. Wyndham Hotels & Resorts i Wyndham Destinations sada prate korak koji su već učinila poznata hotelska imena poput Marriott Internationala, Best Westerna i Hiltona.

Podsjećamo, Wyndham Worldwide hoteli, jedna od najvećih i najpopularnijih hotelijerskih tvrtki, 2017. je godine dala prisegu da će do iduće godine, 2018., za sve svoje restorane koristiti jaja koja ne potječu od kokoši iz kaveznog uzgoja. Cage-free trend postao je globalni standard, a Wyndham je zakazao unatoč svojoj prisegi. Izvlačili su se na činjenicu da im se tvrtka podijelila na dvije različite: Wyndham Hotels & Resorts i Wyndham Destinations. Pod pritiskom organizacija iz Open Wing Alliance, odlučili su održati svoju riječ i poslovati cage-free bez obzira na promjene unutar svojeg poslovanja! Iako je ovo velik uspjeh, milijarde kokoši još uvijek pate zarobljene u premalim kavezima. Udruga Pobjede i ostale udruge i dalje će ustrajno raditi na poboljšanju uvjeta za kokoši u kavezima diljem svijeta i svakodnevno raditi na tome da velike korporacije prestanu plaćati za okrutnost u svojim lancima opskrbe.